Har laget sjokoladekake til min venninnes tvillingjenter.
Bruker "alltid" Cacas sin sjokoladekake oppskrift, den passer akkurat i kakeformene, og smaker veldig godt.
Denne gangen ble den en lilla og rosa sommerfugl - og i og med at det er vinter ute, kan man jo kalle det sommerfugl i vinterland, og da tenker jeg automatisk på sangen til Halvdan/Vinni
Kaka er fylt med et tynt lag med bringebærsyltetøy, for å få litt brytning i den søte smørkremen og ei søt sjokoladekake.
Har også strødd spiselig glitter på vingene, men det er nok litt vanskelig å se på bildet.
Jentene er 11 år i morgen, så GRATULERER med dagen til Kine og Linn :-)
Oppskrift på sjokoladekaken jeg bruker, fra Cacas:
Ingredienser:
| 3 | egg |
| 3 1/2 dl | sukker |
| 225 g | margarin |
| 2,5 dl | melk |
| 5 dl | hvetemel |
| 3 ts | bakepulver |
| 3 ts | vaniljesukker |
| 3 ss | kakao |
Fremgangsmåte:
| 1. Egg og sukker vispes til eggedosis. |
| 2. Smelt smøret og ha i melken. |
| 3. Bland det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen, sammen med væsken, bland godt. |
| 4. Smør og mel form, ha i kake-røren og stek ved 175 °C i ca. 40 min. Bruk kakepinne for å se om kaken er stekt. |
Oppskrift på smørkremen jeg bruker, også denne fra Cacas.
Jeg bruker doble denne - evt trippel også om man vil ha et lag inni kaka også.
Jeg bruker også alltid vann istedet for melk, og jeg har alt i bollen samtidig og rører ei stund med K-spaden på min Kenwood maskin.
Ingredienser:
| 100 g | margarin |
| 300 g | siktet melis |
| 1 1/2 ts | vaniljesukker |
| 3 ss | melk eller annen væske |
Fremgangsmåte:
| 1. Pisk temperert margarin (evnt. 50g meierismør istedenfor margarin) og melis til det er jevnt blandet. (Smøret må være temperert for å få rett konsistens.) |
| 2. Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen hjertelig takk for at du legger igjen en kommentar. Det setter jeg veldig stor pris på :-)